Jestli spravujete sociální sítě, určitě to znáte:

přichystáte grafiku pro Stories, Reels a nebo úvodní fotku, abyste záhy zjistili, že po zveřejnění nevypadá dobře, důležitý prvek nebo text je ošklivě useknutý a... prostě je to celé blbě 🙈


Abyste příště už nemuseli grafiku celou předělávat, vytvořila jsem pro vás


šablony s bezpečnými zónami

Šablony, díky kterým vždy vytvoříte grafiku pro sítě hned napoprvé tak, abyste ji nemuseli předělávat.


Díky těmto šablonám si můžete kdykoliv jednoduše zkontrolovat, že žádný důležitý prvek vaší grafiky nebude uříznutý nebo překrytý ovládacími prvky.

Co získáte?

  • šablonu pro tvorbu úvodní fotografie pro Facebook
  • šablonu pro tvorbu navazujícího Instagram carouselu v Canvě
  • šablonu s bezpečnými zonami u Stories
  • šablony s bezpečnými zónami u Reels
  • při přehrávání na celé obrazovce
  • při přehrávání v náhledu ve feedu
  • v náhledovém obrázku v mřížce na profilu
  • textový návod, jak se šablonami pracovat



Pokud s Canvou ještě neumíte pracovat, mohl by vás zajímat můj minikurz Canva pro sociální sítě, jehož součástí jsou i tyto šablony ke stažení a kde je jejich používání ukázáno v detailních videích.

Pořiďte si šablony

a už nikdy nebudete muset předělávat svou grafiku!

Často kladené otázky



★ Jak se šablony používají?

Spolu s jednotlivými šablonami v PNG získáte i PDF návod na jejich používání, kde je vše vysvětleno krok za krokem. V kostce se ale dá říci, že stačí šablonou překrýt váš návrh, zvýšit průhlednost šablony a červené plochy vám ukážou, která místa budou zakrytá nebo useknutá.



★ Potřebuju k použití šablon Canvu?

Šablony můžete využít v Canvě nebo jakémkoliv jiném grafickém programu (Photoshop, Illustrator, Affinity Designer apod.). Pokud je budete používat v Canvě, nemusíte mít placenou verzi, stačí Canva zdarma. Pouze šablona pro navazující carousel na Instagramu je připravena přímo jako šablona v Canvě.



★ Co když s Canvou neumím pracovat?

Jestli Canvu ještě neovládáte a chtěli byste, mrkněte na můj minikurz Canva pro sociální sítě – jeho součástí jsou zároveň i tyto šablony a jejich používání je v něm ukázáno v praxi na videu.



★ Můžu šablony použít při navrhování grafiky pro své klienty nebo své podnikání?

Ano. Pokud s pomocí šablon vytvoříte svá vlastní autorská díla, je všechno v pořádku. Nesmíte však šablony dále šířit nebo přeprodávat.